Ambasadorzy

Poznaj ambasadorów Fundacji Replastic

Michał Gliniewicz i Ola Latos

the way of MandO​​

4 lutego 2018 wyruszyliśmy w podróż dookoła świata. Jeździmy autostopem, śpimy pod namiotem lub na Couchsurfingu. W podróżowaniu cenimy na równi walory przyrodnicze, jak i ludzi spotykanych na naszej drodze, którzy sprawiają, że każdy dzień jest niezapomniany. Postanowiliśmy dowiedzieć się, czym jest szczęście dla różnych osób z różnych kultur. Wyruszając nie wiedzieliśmy, że problem plastiku jest problemem globalnym. Przed nami jeszcze 3 lata przygód i ponad 130.000 kilometrów do przebycia. Sprawdźcie, jak nam idzie!

Grzegorz Heromiński

artysta, aktor

Aktor komediowy, najbardziej znany z ról Adasia Hapsa w Kingsajzie (1987) Juliusza Machulskiego, Władzia Rzepeckiego w Pogrzebie kartofla (1990) Jana Jakuba Kolskiego oraz Stasia Niemotki w U Pana Boga za miedzą (2009) Jacka Bromskiego.

Sławomir Zygmunt

artysta, muzyk, dziennikarz

Muzyk, autor, kompozytor i producent z kręgu piosenki literackiej, folkowej i poetyckiej, a także dziennikarz. Jako dziennikarz opublikował ponad 1,5 tysiąca artykułów: reportaży, wywiadów i recenzji, głównie z dziedziny kina i muzyki (m.in. w CINEMA, FILM, KINO). Napisal także dwie książki. Sławomir Zygmunt komponuje także muzykę do filmów oświatowych, reklamowych i dokumentalnych. Premiera filmu Piotra Koryckiego „Ku pokrzepieniu powstańczych serc. Historia obrazu Matka Boska Armii Krajowej", do którego muzykę napisał Sławomir Zygmunt, odbyła się w Muzeum Powstania Warszawskiego. 23.10.17 ten film zdobył nagrodę na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Historycznych.